Как да накарате детето да учи математика и вкъщи?

Като възрастни ние използваме математика за почти всичко: пазаруване, съставяне на бюджет, готвене, боядисване на стая. В почти всичко, което правим, използваме някаква форма на математика.

За децата математиката може да бъде проста и ученето и да е лесно или може да бъде наистина досадно. За да избегнете второто, добре е да направите така че децата да виждат математиката като забавление.  Когато децата виждат математиката като полезно знание, те ще бъдат по-склонни да прегърнат предизвикателствата, когато се появят ситуациите свързани с математически решения.

Как да направите това?

Математиката е навсякъде в къщата ви.  Тя може да бъде намерена в ежедневните задължения, които имате, или творческите дейности, които предлагате на вашето семейство. Лесно можете да направите математически ежедневни дейности за децата си без допълнителни изисквания и труд. Просто се огледайте наоколо и намерете най-подходящата дейност, която можете да превърнете в математическа игра.  След това имате нужда само да определите условията, наградата, която ще получат децата при решаването на задачата и времето, за което трябва да я изпълнят.

Ако искате децата да имат още по-положително отношение към математиката, това може да стане с нашите частни уроци. Запишете още сега своето дете (ако то е между 1ви и 7ми клас) и му осигурете едно забавно обучение по един от най-важните предмети.