Уча в елитно частно столично училище…

Уча в елитно частно столично училище.  С г-н Кръстев се запознах в началото на лятото. Татко ме заведе при него и каза, че е е човек, на когото мога да се доверя. Бях много развълнувана, чак сърцето ми препускаше лудо – толкова се притеснявах. Имах проблем в училище и винаги бях много изнервена и притеснена, когато ме изпитваха или когато имахме тест. Въпреки че полагах неимоверни усилия и учех постоянно, оценките ми бяха все лоши.

Родителите ми са сериозни хора със сериозни професии и положение, и искаха високи резултати. Беше ми много трудно и тежко. Успехи не постигах и рядко  получавах похвала.

Г-н Кръстев започна да се занимава с мен и постепенно резултатите ми по математика  тръгнаха нагоре. Само с 0,10, с 0,20 по-добре от предишния път, но по-добре. Г-н Кръстев ме насърчаваше и казваше, че се гордее с мен, че рано или късно ще стигна до шестиците, просто трябва да имам търпение и да вярвам в себе си. Повтаряше, че моята упорита и последователна работа непременно ще бъде възнаградена.

За съжаление, нашите не бяха във възторг от оценки като 3,20 или 4,30. Те искаха „Отличен”. Минаваха месец след месец и все не можех да се представя убедително добре. Веднъж  дори получих „Среден /3/”. Нашите ме наказаха строго, взеха ми телефона и ми забраниха телевизията докато не повиша успеха си. Бях отчаяна,  беше ми много тежко, но не спирах да уча и да решавам задачи.

И след около месец чудото се случи: получих първата си петица и бях невероятно щастлива. Най-накрая! Искрено благодаря на господина за всичкото внимание, търпение и разбиране, които прояви към мен. За това, че не спря да ме подкрепя и да ме кара да се чувствам голяма, силна и значима!