Любовта е питки със сирене в събота сутрин

Покрай отминалия 14-ти февруари и всички мъдри и не чак толкова мъдри мисли циркулиращи из социалните мрежи, се замислихме, какво е за нашето семейство любовта.

Накакси сме свикнали като четем нещо и веднага се опитваме да се сравним с прочетеното. Дали то важи или не за нас. От прочетеното тази година за любовта, най много ме разсмя следното:  „Любовта е да надебелеете заедно“

Първосигналния ми коментар беше, значи ние с мъжа ми се обичаме много.

А отвъд шегата, истината за нас е, че любовта е всички малки жестове, които правим всеки ден. Любовта е в традиционната съботна закуска от питки със сирене (днес  тя е една, но по-голяма).  Любовта е също така традиционните ни семейни разходки,  подкрепата когато някой губи почва под краката си и още много други наглед  дребни неща.

А ако празника е свързан задължително със самостоятелно излизане (без деца в нашия случай) то 14-ти февруари се случва всеки месец на различна дата. Той се осъществява с любезното съдействие на баба Мария.  За съжаление нашите баби не могат да помагат с гледането на децата и нашата съседка баба Мария е тази, която викам да ми помага когато съм най-заета. Децата я обожават, а аз съм доволна, че мога да разчитам на някого в такива моменти.

Какво искам да научат децата ми за любовта: това че тя е грижата за себе си и човека до теб.  И това се случва всеки ден, а не един път в годината.

За край на тази статия ще ползвам любимата си мисъл за любовта:

Обичаме се защото сме заедно.

Пожелаваме Ви празничния дух всеки ден да е с Вас!

Екипът на Академия Математика