КРЪЖОЦИ

ЕЛЕКТРОТЕХНИКА

Кръжок по електротехника за всички които искат да придобият основни познания и умения в областта на електрониката и електротехниката. Занятията се провеждат под формата на практически лабораторни упражнения. По време на курса ще се запознаете с основни физични принципи, електронни компоненти и  разчитане на електронни схеми. Ще се научите да  запоявате с поялник, различни тънкости и трикове при запояване. Нюанси при избор на флюсове, припои и др. Ще изпълните и тествате различни схеми. Ще търсите и отстранявате различни повреди.

ФОТОГРАФИЯ

Думата фотография произлиза от старогръцки. Може да се преведе като светопис – техника на рисуване със светлина. Създават се изображения на реални обекти с помощта на светлината върху фоточувствителни материали (филм) или електронно. За целта се използват фотоапарати. Фотографията е едновременно теория, техника и метод за съхраняването на видими образи и клон от графичните изкуства, използващ тези техники като средство. Кръжока включва теоритична и практична част. Кръжока се води от професионален фотограф. По време на кръжока кръжочниците ще се запознаят с:

1.Фотографски техники

Нисък ключ
Висок ключ
Соларизация
Фотобарелеф
Тониране на фотоснимки
Контра-жур
Боке

2.Технически термини и оборудване

Фотоапарат
Цифров фотоапарат
Фотографски филм
Обектив – обективите могат условно да се разделят в три основни групи: широкоъгълни, нормални и дългофокусни
Фотосветкавица
Фотографски прожектори за осветление
Диапроектор
Светломер
Статив

3.Други технически термини

Диафрагма
Затвор
Визьор
Негатив
Диапозитив
Проявител
Фиксаж
Дълбочина на рязкост
Относителна апертура
Цветна температура
Експонация
Светлосила
Светлочувствителност
Фотографски процес
Фотокопиране
Относителна апертура
Дълбочина на рязкост

РАКЕТОМОДЕЛИЗЪМ

 

Ако някога сте мечтали, да можете да изстрелвате собствена ракета в небето, то нашия кръжок по ракетомоделизъм е точното място за вас. Запишете себе си или детето си, а защо не и двамата (двете) и елате да се забавляваме и творим заедно.

За информация и записване позвънете на: 0889 560077